Een openingsdans is leuk en sfeervol, als je hem goed gebruikt. Veel paren doen er echt veel moeite voor. Je kunt namelijk naar een dansschool gaan, een dans op maat laten maken en er vervolgens uren op oefenen. Heb je er plezier in, geniet je ervan en heb je een leuke leraar, dan heeft zo’n speciale openingsdans enorme emotionele waarde voor jezelf én de gasten.
Andere paren hebben moeite met het onthouden van de passen maar willen alsnog zo’n mooie openingsdans. Misschien herken je jezelf erin: je bent al weken aan het stressen voor die éne draai of je kunt de maat maar niet houden waardoor het geheel er een beetje twijfelachtig uitziet. Onthoud dan dat een openingsdans niet zo groots hóeft te zijn. Het is het gebaar dat telt.
Je kunt de bovenstaande situatie simpel oplossen door bijvoorbeeld op jullie lievelingsnummer te schuifelen. Het is immers een trouwdag: romantiek is het ingrediënt, niet die extra draai die in de dans zat. Indrukwekkend zal het sowieso zijn, voor jullie én de gasten.
Ook voor 12dance is een openingsdans fijn tijdens een feest. Op die manier kan de band met een paar lekkere nummers namelijk officieel de dansvloer openen, want daar is net alle aandacht op gevestigd. Van daar zouden we de openingsdans ook niet aan het begin van de avond doen, maar rond de tijd dat je wilt dat mensen écht gaan dansen. Het is een goed trucje om de dansvloer vol te laten stromen!