Wat kost een optreden?

12dance kan kwaliteit garanderen: Wij zijn allemaal beroepsmuzikanten met meer dan 10 jaar ervaring in het vak: Luister met een koptelefoon naar onze video`s en ervaar het verschil!\r\n

Bandleider Christoph Völcker speelde met bijna alle bekende artiesten in Nederland en was vaste pianist van André Hazes: bekijk hier de video`s van de optredens, samen met André!

12dance bestaat uit twee zangeressen en DJ/toetsenist. 12dance speelt een avondvullend optreden van 4 uur( drie live sets van 50 minuten + DJ Christoph in de pauzes)…je hebt dus de gehele avond muziek!  De band komt met een licht- en geluidsinstallatie tot 300 man.

Vul het contactformulier in en je krijgt binnen 2 uur een offerte die past bij jouw wensen en jouw budget!

Uit hoe veel bandleden bestaat 12dance?

De basisbezetting van 12dance bestaat uit een toetsenist/DJ en 2 zangeressen (incl. licht en geluid tot 300 man). Als je wilt kun je de band nog uitbreiden met extra speeltijd, extra zangeressen en muzikanten. Graag adviseert 12dance je hierbij, zodat de band precies past bij jouw wensen en jouw budget.

Door de uitgebreide geluidsinstallatie en de perfecte sound van “master of the beats” Christoph Völcker klinkt 12dance ook al in een trio bezetting als een volwaardige 6 mansformatie. Luister naar onze video`s en oordeel zelf!

Hoe lang duurt een optreden van 12dance?

Niets is vervelender als dat een band, die te lange pauzes houdt. Niet zo bij 12dance!

12dance speelt een avondvullend optreden van drie live sets van 50 minuten . DJ Christoph draait jouw liedjes in de pauzes , je hebt de hele avond muziek!.

Samen met jullie bepaal ik de speel lijst voor mijn DJ optreden. Dan hoor je alleen maar de muziek, die jij leuk vindt! ( Verder heb ik ook nog een hoop liedjes op mijn laptop voor “verzoekjes”).

Duurt je feestje langer dan 4 uur? Geen probleem, wij passen ons aan aan jouw wensen!

 Wat moet ik zelf nog regelen?

12dance maakt het zo simpel mogelijk voor je: we nemen alle zorgen uit handen door zelf alles te regelen voor het optreden.

Bandleider Christoph verzorgt gemiddeld 100 optredens per jaar en beschikt over veel ervaring in het regelen van optredens. Hij weet precies wat er allemaal geregeld moet worden voor een optreden (zie deze checklijst) en heeft voor de meest uiteenlopende situaties advies. Optredens regelen en feesten organiseren is zijn beroep. Hij is er dus elke dag van de week mee bezig en vindt het ’t leukste werk dat er is!

Jullie vertellen hem gewoon hoe het feest eruit moet zien en hij maakt een concept en draaiboek dat precies bij jullie situatie past. 12dance regelt vervolgens zelf álles wat daarbij komt kijken!

“I love when a plan comes together” (Hannibal Smith, The A-team).

Wat betekent “feest op maat”?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak. De een houdt van dansmuziek, de ander wil alleen maar rustig kletsen. De een vindt herkenbare popmuziek leuk, de ander houdt meer van rustige ballads of jazz.

12dance vindt het leuk en uitdagend om voor iedereen een feest op maat te bedenken. Voor iedereen precies de muziek spelen die hij of zij leuk vindt en die bij de sfeer van het feest past. Geen rustige nummers als iedereen wil dansen, geen dansnummers tijdens het diner. Ga naar “jouw feest op maat” voor verschillende voorbeelden.

Hoe klinken jullie live?

Goede vraag! De muziek van 12dance gaat op jouw feest net zo mooi als op de website klinken. Sommige bands maken studio-opnames en zetten die dan op hun website, terwijl ze live veel slechter klinken. Wij vinden dat je dan de boel belazert.

Om een zo eerlijk mogelijke voorstelling te geven van hoe we klinken, zijn alle fragmenten op de site live opgenomen tijdens een groot optreden bij de Universiteit van Amsterdam. Het is dus live wat je hoort, zonder trucjes en niet bewerkt door de computer. What you see is what you get: de band gaat tijdens jouw feest net zo mooi klinken als op de video’s!

Wordt het ook niet “te hard”?

Een veel voorkomend probleem. Bandjes zitten vaak in hun eigen wereldje: ze zijn zo bezig met de noten die ze moeten spelen en hun eigen instrument dat ze helemaal niet doorhebben dat de muziek veel te hard staat. Vooral beginnende bandjes hebben hier last van.

12dance past echter het geluid aan jullie wensen aan. Zo zacht of hard als jullie willen. We zijn allemaal beroepsmuzikanten en kijken naar het totaalplaatje. Bovendien hebben we geavanceerde apparatuur die aan alle wensen kan voldoen. Zo zacht als een klein cd-spelertje of zo hard als een orkest.

Vaak spelen we in het begin van je feest rustige achtergrondmuziek zodat iedereen kan kletsen. Als later het dansfeest losbarst passen we het geluid zodanig aan dat iedereen los kan gaan maar het geluid alsnog niet overheersend of onzuiver is. Wat de avond ook brengt, van mooi geluid ben je zeker!

Wat gebeurt in geval van ziekte?

12dance komt altijd en in elk geval optreden! Afspraak is afspraak. Als je voor 12dance kiest krijg je een ‘altijd spelen’-garantie. Dat leggen we vast in een professioneel contract. Bandleider Christoph heeft in 15 jaar tijd nog nooit een optreden gemist. Hij komt met 40 graden koorts, als er een weeralarm is of als de snelwegen dichtzitten. Gewoon op tijd, zoals het hoort. Als een van de zangeressen ziek is, bijvoorbeeld door een keelontsteking, is dat echter een ander verhaal. Ze kan dan niet zingen, want dat doet de kwaliteit van het optreden niet ten goede. We zorgen dan áltijd voor een goed ingewerkte gelijkwaardige zangeres zodat je er nooit iets van zult merken!

Bij een zwaar noodgeval (ongeval met ziekenhuisopname bijvoorbeeld) beschikt Christoph over een uitgebreid netwerk van professionele bands en boekingskantoren (bijv. swinging.nl, Merry Melodies, Gig world, Bureau voor levensgenieters), die nauw met Christoph samenwerken en hem en jou gegarandeerd uit de brand helpen. Dit is echter nog nooit voorgekomen.

12dance kan voor jullie dus altijd een topfeest garanderen. Je hebt met 12dance een ‘altijd spelen’-garantie!